HOME SHAKLEE GIVEAWAYS BY ME PENGHANTARAN HUBUNGI


back2topibn2ism

6 Tip Supaya Cepat Hamil


Perkahwinan dan kehamilan merupakan satu anugerah terindah buat semua wanita.
Betul tak?

Ye. Saya pun macam tu. Anugerah dan nikmat yang Allah bagi untuk kita rasa dan syukuri. Alhamdulillah saya dah punyai 4 permata hati untuk mengisi ruang-ruang kosong dalam hidup serta menjadi medan ujian dan amanah untuk saya jalani dan jaga ia sebaik mungkin. 

Saya tau tak semua wanita yang telah berkahwin dianugerahkan moment-moment hamil dangan mudah. Ada yang terpaksa menanti bertahun-tahun untuk hamil. Tak kurang juga yang berhabisan masa dan wang ringgit untuk tujuan yang satu itu. 

Usahalah. Mungkin ia jadi tangga kejayaan untuk anda. Medan ujian permulaan anda begitu, maka laluinya dengan sabar dan banyakkan berdoa.






Rabbana hablana min azqajinaa wa zurriyatina qurrota'ayunin, waj'alna lil muttaqiiha imaama.

"Ya Tuhan kami, anugerahkanlah kepada kami isteri-isteri kami dan keturunan kami sebagai penyenang hati ( kami ) dan jadikanlah kami imam bagi orang-ornag yang bertakwa" 

( Al-Furqan : 74 )


Hari nie saya nak kongsikan antara tip yang boleh dijadikan checklist untuk trigger faktor mana yang dah pun kita abaikan dalam usaha untuk hamil.


1. Jaga pemakanan dan diet yang seimbang.

Menjaga pemakanan adalah sangat penting walaupun tak ada usaha untuk hamil. Pemakanan seimbang menjamin kualiti kehidupan yang lebih baik kan?
Pemakanan yang tak seimbang dan semberono penyumbang kepada macam-macam masalah kesihatan dan penyakit yang susah untuk diubati. Antaranya masalah obesiti, penyakit-penyakit kardio, kerosakan organ-organ dalaman dan macam-macam lagi la. Untuk makluman, obesiti merupakan salah satu punca kegagalan wanita untuk hamil. Jadi, untuk merealisasikan impian untuk hamil, kita perlulah menjaga kesihatan melalui pemakananan dan diet yang seimbang.


2. Detoks

Toksin yang berlebihan didalam badan juga merupakan sesuatu yang tidak sihat untuk tubuh kita. Dapatkan nasihat daripada dietitian untuk anda dapatkan cara yang betul untuk membuat detoks. Pastikan anda juga gunakan produk yang menggunakan bahan organik untuk memulakan proses detoks. Dan pilihan saya, semestinya produk Shaklee. Untungnya, Shaklee juga ada nutritionist yang yang pakar tentang makanan kesihatan yang sedia membantu memberikan pendapat dan nasihat. Produk Shaklee juga dijamin selamat dan berkesan kerana mempunyai banyak kajian dan study keatas setiap produk-produknya.


3.  Lakukan hubungan intim dengan kerap dan posisi yang betul.

Kerjasama antara pasangan sangat diperlukan untuk perkara ini. Hubungan intim bukan sahaja perlu dilakukan dengan lebih kerap, malahan dengan posisi yang betul. Rasanya saya tak perlu nak ajar bagaimana untuk lakukan hubungan intim dengan lebih kerap. Tapi saya akan kongsikan tentang posisi yang betul untuk cuba hamil.
  • Letakkan bantal dibahagian bawah punggung ( isteri di posisi bawah ). Menurut petua, bantal tersebut digunakan untuk mengelakkan air mani keluar semula melalui faraj. Jika kedudukan punggung sedikit tinggi, ia dapat mengelakkan air mani daripada keluar semula.
  • Terus berbaring selama 10-15 minit sebaik sahaja suami selesai mengeluarkan air mani kedalam rahim. Maksudnya, isteri jangan terus bangun sebaik sahaja selesai bersama. 
  • Tidak mencuci faraj menggunakan sabun pencuci yang mengandungi bahan kimia yang mungkin boleh membunuh kesuburan sprema. 


4.  Ketahui waktu subur atau ovulasi anda

Ini sangat penting. Sila kira hari subur anda lakukan hubungan intim yang lebih kerap ketika ini.
Bagaimana untuk mengira hari subur?

Boleh klik Kalkulator Ovulasi milik SirapLimau


5. Rujuk kepada doktor pakar

Andainya tempoh perkahwinan telah mencapai 3 tahun, sila la berjumpa dengan doktor pakar. Doktor akan melakukan pemeriksaan kesihatan menyeluruh untuk mengetahui tahap kesihatan suami dan isteri. Pemeriksaan bukan hanya untuk isteri tau! Suami juga perlu jalani pemeriksaan untuk memastikan kedua-dua suami isteri sihat dan subur untuk hamil.


6. Amalkan suplemen untuk membantu tubuh lebih sihat.

Saya? Tentulah saya pilih suplemen Shaklee. Suplemen Shaklee dijamin selamat dan berkesan untuk membantu tubuh kita menjadi sihat.

Untuk membantu kesuburan, saya mencadangkan suplemen seperti GLA Complex, B-Complex, Zinc Complex dan Vitamin E.


1. GLA Complex

Gla Complex Shaklee diekstrak daripada bunga borage yang mengandungi 2 kali ganda EPA ( Gamma-Linolenic Acid ) yang terkandung didalam EPO. Borage adalah 3 kali lebih baik dari segi bioavailabliti dan 3 kali lebih berkesan daripada EPO. 

GLA Complex membantu :
  • Mengawal estrogen dan testosteron.
  • Membentuk protaglandin untuk megawal hormon lelaki dan wanita 
  • Memperbaiki simptom PMS. 
  • Menyuburkan lendir serviks yang sangat berguna untuk mereka yang sedang berikhtiar untuk hamil.

2. B-Complex

B-Complex Shaklee mengandungi 8 kompnen vitamin B termasuklah 100% biotin dan asid folic. Vitamin B adalah vitamin yang larut-air, jadi tubuh tidak akan menyimpan sebarang lebihan vitamin sebaliknya ia akan disingkirkan melalui pencernaan. B-Complex sangat baik diambil seawal mungkin apabila keputusan untuk mengandung diambil.

B-Complex membantu :
  • Pembentukan sel darah merah yang sihat 
  • Membina antibodi yang kuat untuk tubuh
  • Meransang sirkulasi darah didalam tubuh
  • Merendahkan paras sistin untuk kesihatan kardiovaskular
  • Merawat atau mencegah anemia, sakit kepala, lemah semangat, keletihan, migrain, muntah-muntah dan mabuk lauk atau darat. 

3. Zinc Complex

ZInc Complex dirumus daripada zinc glukonat semulajadi bergabung dengan nutrien semulajadi yang lain seperti kalsium dan serbuk alfalfa untuk menghasilkan zinc yang mudah diserap oleh tubuh kita.
Zinc memainkan peranan penting didalam organ seks lelaki. Zinc amat diperlukan untuk mengelakkan masalah kematangan dalam organ seks, kiraan sperma yang rendah, kemerosotan fungsi seksual, penuaan pra-matang dan kepincangan pada testikal.

Zinc Complex membantu :
  • Melindungi kesihatan prostat
  • Memperbaiki dan menyembuhkan benign prostatomegaly dan keadaan kerap kencing
  • Mengurangkan pembengkakan prostat
  • Membantu proses ovulasi
  • Membantu proses penguncupan uterus dan mengembalikan daya ketahanannya.

4. Vitamin E



Vitamin E Shaklee dihasilkan daripada minyak soya organik dan minyak biji gandum yang kaya dengan vitamin E, diekstrak daripada d-alpha tocopheryl, d-alpha tocopherol yang aktif secara fisiologi dan digabung dengan 8 jenis vitamin E ( alpha, beta, gama, delta ). Vitamins E Shaklee juga mengandungi 10mg selenium semulajadi yang membantu tubuh untuk menyerap Vitamin E.

Vitamin membantu :

  • Mempertingkatkan kemampuan reproduktif dengan pengambilan 800IU sehari.
  • Meningkatkan kelestarian tenaga seksual 


Walau apa pun masalah yang kita hadapi, jalani ia dengan penuh kesabaran. Semoga ikhtiar untuk mendapatkan zuriat dipermudahkan oleh tuhan.

Nak konsultasi?
Atau nak dapatkan set kesuburan Shaklee, jangan segan-segan whatsapp saya ye.


---------------------------------------------------------------------------------------------- 
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi. 

Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia.
Pilihan COD - Chini & sekitarnya.

Hubungi saya :
Noriah Rusman
Telefon : 013-398 4050
Emel : nadhira.haqim@gmail.com

Cerita Bonus Pengedar Shaklee Saya

Bonus?
Aummmm!!
Siapa yang tak nak kan?




Alhamdulillah. 
Pembayaran bonus Shaklee dijadualkan pada setiap 15 hb pada setiap bulan. Tapi, seingat saya, tak pernah bonus Shaklee masuk pada 15hb. Sebab Shaklee suka bayar awal beberapa hari dari tarikh tu. Best gila kan?
Tak kira la berapa angka pun yang kami dapat, ia tetap sangat bernilai untuk kami para SID.

Untuk saya yang masih bekerja, bonus Shaklee adalah gaji kedua untuk saya. Bermula dari bonus dengan 2 angka yang Shaklee hantar guna cek kuning hinggalah sekarang saya terima bonus 4 angka yang terus dikreditkan kedalam akaun je. Saya sempat terima cek beberapa kali dulu tau. Tak tahu la macam mana berdebarnya tunggu masa abam posmen hantar cek. Betapa happy buka sampul dan tengok angka-angka dalam cek walau masa tu cuma ada 2 angka je kat cek tu. Hihi.
Alhamdulillah. At least, itu la angka yang jadi pemangkin semangat dan sumber inspirasi untuk saya terus berjuang dalam bisnes Shaklee.




Best tak bila ada 2 gaji? Hohoi.
Gila kentang bestnya tau. Tak terasa putus duit. Elok-elok je duit gaji nak habis, masuk pulak duit bonus Shaklee. Walau macam mana pun, ada 2 gaji, bukan la bermaksud saya boleh joli sesuka hati dengan duit-duit gaji yang saya dapat tu. Saya dah tetapkan komitmen apa yang patut saya bayar guna kedua-dua gaji saya tu.

Untuk bonus Shaklee, saya akan gunakan untuk restock vitamin-vitamin. Saya memang simpan sikit ready stock untuk COD di Chini. Biasanya saya simpan mana-mana vitamin yang most wanted je la. Antaranya Alfalfa, Ostematrix, Lecithin dan Herblax. Kalau ada customer minta COD vitamin-vitamin selain daripada yang moest wanted, saya akan minta customer tunggu untuk saya buat order. Terus terang aje la, saya memang tak simpan ready stock yang banyak.

Selain daripada tu, saya allocate juga untuk main kutu. 3 grup je pun kutu yang saya join. 2 grup kutu duit, 1 grup kutu Set Basic Nutriwhite. Ada orang tanya, dah ada 2 gaji pun main kutu jugak ke?
Apa salahnya kan? As long dapat ahli grup yang kita percayainya, why not?
Kutu duit tu saya allocate untuk bayar yuran sekolah anak-anak dan juga untuk bayar roadtax & insurans kereta. Saya akui, bukan senang nak simpan duit cash sikit-sikit untuk kegunaan penting macam tu. Apatah lagi saya ada anak ramai yang memang kosnya tinggi. So, main kutu la jalannya.
Kutu Nutriwhite pula saya join untuk self reward. Ye la, dah penat-penat kerja, kena la hadiahkan diri sendiri sesuatu yang best. Dan Set Asa Nutriwhite memang best.

Selain daripada tu, saya allocate juga bahagian untuk saya buat saham akhirat. Tak banyak. Tapi Alhamdulillah saya masih konsisten menyumbang. Semoga Allah murahkan rezeki saya untuk menyumbang lebih banyak lagi untuk saham akhirat saya.

So far, tu je la kegunaan duit bonus yang Shaklee berikan kepada saya. Kebanyakannya memang saya guna untuk beli stok vitamin supaya vitamin most wanted saya tak kehabisan stok.

Tu je nak cerita.
Korang yang ada 2-3 gaji, korang guna untuk apa?

----------------------------------------------------------------------------------------------
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi. 

Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia.
Pilihan COD - Chini & sekitarnya.

Hubungi saya :
Noriah Rusman
Telefon : 013-398 4050
Emel : nadhira.haqim@gmail.com

Kepentingan Vitamin Shaklee Untuk Ibu Mengandung

Sebaik saja doktor sahkan kehamilan, mommy mesti excited fikirkan vitamin apa la yang sesuai diambil untuk tumbesaran baby kan?

Penting ke vitamin nie?

Ye. Penting untuk proses pembesaran baby didalam kandungan.
Penting juga untuk memastikan mommy terus sihat dan bertenaga disepanjang kehamilan. Proses mengandung adalah boleh yang sangat menguji kekuatan fizikal dan emosi mommy.
Siapa setuju?


Vitamin apakah yang ibu mengandung perlukan disepanjang tempoh mengandung?


1. Zat Besi

Zat besi sangat penting kepada ibu mengandung untuk mengelakkan masalah anemia atau kekurangan zat besi. Keperluan zat besi untuk ibu mengandung adalah 27mg sehari.

Zat besi adalah komponen utama didalam sel darah merah yang menghantar oksigen keseluruh bahagian tubuh untuk memastikan kelangsungan hidup.




Ramai wanita yang tak menyedari masalah kekurangan zat besi ini sehinggalah mereka disahkan mengandung. Kekurangan zat besi ini mungkin disebabkan oleh diet yang tidak cukup zat besi, penyerapan rendah oleh tubuh, kesan sampingan ubatan tertentu,  genetik, kehilangan darah yang banyak dan kehamilan.

Anemia atau kekurangan zat besi semasa hamil boleh mengakibatkan :
  • Keguguran
  • Kelahiran Pra-matang
  • Berat lahir bayi yang rendah
  • Kematian ibu 





Vitalea Iron Formula, membekalkan zat besi untuk ibu mengandung.

  • Vitalea Iron Formula adalah suplemen zat besi tambahan yang dirumus khas dengan 28 vitamin-vitamin penting dan mineral yang perlu untuk kesihatan dan tenaga optimum.
  • Vitalea Iron Formula telah menjalani lebih daripada 340 ujian kualiti untuk memastikan ketulenan dan potensinya.
  • Vitalea Iron Formula mempunyai sistem penyerapan Bioaktif - Untuk meningkatkan penyerapan Folic Acid
  • Vialea Iron Formula mencegah kekurangan vitamin.


2. Kalsium

Kalsium adalah nutrien penting yang diperlukan untuk membina tulang dan gigi yang kuat.
Kalsium juga membantu kesihatan sistem saraf, membina otot dan menjadikan peredaran darah didalam tubuh kekal sempurna.

Jika seorang ibu mengandung tidak mempunyai kalsium yang cukup, tubuhnya akan menganbil sumber kalsium daripada tulang dan gigi untuk disalurkan kepada bayi didalam kandungan. Ini akan menyebabkan kalsium didalam tulang dan gigi ibu mengandung semakin berkurangan dan akan menyebabkan kerapuhan pada tulang dan gigi. Masalah Osteperosis juga akan mudah terjadi sekiranya perkara ini berlaku.





Ostematrix membantu membekalkan kalsium kepada ibu mengandung
  • Ostematrix adalah suplemen Shaklee yang membantu membekalkan kalsium kepada ibu mengandung.
  • Ostematrix dilengkapi dengan magnesium dan Vitamin D untuk penyerapan kalsium yang lebih optimum.
  • Ostematrix dilengkapi dengan mineral lain seperti boron, manganese, copper dan zinc untuk mengaktifkan enzim yang membantu dalam pembnaan tulang yang sihat.
  • Ostematrix dikapsulkan dengan berat 250mg. Jadi, ibu-ibu mengandung boleh mengawal pengambilan kalsium mengikut keperluan yang betul.
  • Ostematrix mengandungi 1000mg kalsium, 400mg magnesium, boron, manganese, cooper dan zinc.





3. Protin

Protin adalah nutrien yang penting untuk membantu pertumbuhan dan perkembangan sel tubuh yang sihat. Protin merupakan elemen asas pembinaan sel tubuh manusia.

Protin penting untuk ibu mengandung kerana ia merupakan salah satu nutrien yang diperlukan oleh bayi didalam kandungan untuk membantu pertumbuhan otak yang lebih optimum.





Kepentingan lain protin adalah :
  • Diperlukan untuk pertumbuhan dan pembesaran janin
  • Merupakan blok-blok pembinaan asas tubuh ibu dan bayi
  • Membantu penghasilan susu dan membantu aliran darah ibu yang semakin bertambah
  • Membantu membekalkan asid amino yang bertindak untuk membentuk otot dan organ bayi
  • Keperluan kalsium semakin meningkat pada trimester ke-3 bagi membantu memaksimumkan pertumbuhan fetus

Kesan akibat kekurangan Protin;
  • Risiko lahirkan bayi pra-matang
  • Pembentukan sistem saraf mungkin terganggu dan boleh juga menyebabkan keguguran
  • Pertumbuhan bayi menjadi terbantut dan tidak mengikut usia kehamilan
  • Ibu mungkin berisiko untuk mendapat anemia
  • Penghasilan susu ibu terjejas




Energizing Soy Protien ( ESP ) merupakan sumber protin yang baik untuk ibu mengandung.

ESP merupakan sumber protin yang mudah untuk diambil dan mengandungi banyak khasiat :
  • Kaya dengan protin dan kalsium
  • Mengadungi 5 vitamin B, 2 jenis mineral dan 8grm karbohidrat untuk tenaga
  • Dihasilkan daripada soya non-GMO yang ditanamn dan diproses secara organik
  • Kaya dengan 9 asid amino penting
  • Rendah lemak, bebas laktosa dan kolestrol

Antara kesan pengambilan ESP yang dah banyak diakui oleh ibu mengandung;
  1. Meningkatkan tahap imun ibu mengandung
  2. Membantu untuk mengawal berat ibu mengandung
  3. Membantu mengelakkan diabetes
  4. Membantu pembentukan otot dan otak bayi didalam kandungan
  5. Membantu mendapatkan kulit ibu dan bayi yang gebu dan cantik
  6. Membantu ibu mengandung yang mengalami alahan untuk terus kekal sihat dan bertenaga.

4. Asid Folik

Asid folik adalah salah satu vitamin yang terdapat didalam kumpulan B. Asid folik adalah vitamin B9. Ia wujud secara semulajadi sebagai folat didalam kekacang, sayuran hijau, beberapa jenis buah, yis dan ekstrak daging lembu. Sesetengan makanan seperti roti dan bijirin sarapan juga diperkuat dengan asid folik.

Asid folik penting untuk ibu mengandung untuk membantu melindungi baby daripada kecacatan didalam sistem saraf seperti spina bifida.

Spina bifina - Berlaku apabila pelindung yang melitupi saraf tunjang baby tidak tertutup dengan sempurna. Ini boleh menyebabkan kerosakan saraf kekal. Pada 12 minggu pertama kehamilan, otak dan sistem saraf baby terbentuk dan berkembang dengan pesat. Dan sebab itulah ibu mengandung perlu ambil asid folik sejak 3 bulan sebelum merancang kehamilan. Ibu mengandung perlu ambil 400mg asid folik setiap hari.




B-Complex Shaklee mengandungi Asid Folik yang diperlukan oleh ibu mengandung.

B-Complex Shaklee adalah gabungan daripada beberapa jenis vitamin B yang sangat penting untuk kesihatan kepada ibu mengandung. Ia mengandungi :

  • B1 - Thiamin
  • B2 - Robiflovin
  • B3 - Niacin
  • B5 - Asid Panthothenic
  • B6 - Pyridoxine
  • B7 - Biotin
  • B12 - Cobalamine
  • B9 - Asid Folik





Vitamin B-Complex Shaklee dilengkapi dengan Sistem Penyerapan Bioaktif Berpaten. Asid Folik adalah vitamin yang sukar diserap oleh tubuh dengan mudah. Jadi, dengan sistem penyerapan bioaktif berpaten yang Sahklee cipta untuk Vitamin B-Complex untuk memudahkan penyerapan Asid Folik.

Ia adalah sistem dimana Shaklee telah menghasilkan satu selaput asid folik yang unik untuk menjadikannya lebih mudah untuk diserap oleh tubuh dan lebih mudah digunakan didalam badan.


Kesimpulannya Vitalea,  Ostematrix, ESP dan B-Complex merupakan vitamin Shaklee yang sangat penting untuk membantu ibu mengandung mendapatkan nutrien yang cukup untuk hamil dengan sihat dan melahirkan bayi yang juga sihat.

Untuk meyakinkan korang yang Vitamin Shaklee dah pun bantu ramai ibu mengandung dan ibu berpantang untuk terus kekal cergas dan sihat disepanjang tempoh kehamilan dan tempoh berpantang, jom layan testimoni kat bawah.


Testimoni #1



Testimoni #2



Testimoni #3



Testimoni #4


Testimoni #5



Nak konsultasi?

Atau nak dapatkan Set Kehamilan?

Jangan segan Whatsapp saya ye.



----------------------------------------------------------------------------------------------
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi. 

Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia.
Pilihan COD - Chini & sekitarnya.

Hubungi saya :
Noriah Rusman
Telefon : 013-398 4050
Emel : nadhira.haqim@gmail.com

5 Cara Mudah Cari Wang Lebih Walaupun Tinggal Di Kawasan Kampung

Wang? Duit?
Sama la tu.
Siapa yang tak nak kan?
Dalam keadaan yang mencabar dan ekonomi merudum sekarang. Harga barang pulak asyik mencanak-canak naik. Pitammmsss!!

Nak cari duit lebih. Tapi tak tahu caranya?

Saya kongsikan sikit pengalaman saya memerhatikan peluang-peluang yang ada sepanjang 3 tahun berada dikampung. Sebenarnya saya pun tak sangka banyak peluang belajar buat duit walaupun berada dikampung. Cuma tinggal usaha kita je untuk laksanakan apa yang dah kita pelajari. Untuk mereka yang tinggal dibandar, rasanya benda yang sama juga kita boleh dapat malahan mungkin lebih banyak. Tapi saya tak ada pengalaman tu semasa di bandar sebab dulu saya sibuk bekerja.





Apa yang saya pasti, nak duit lebih kena diiringi usaha yang 100%. Usaha yang suam-suam kuku, maka hasilnya pun yang hado je la. 😁


1. Kenalpasti minat dan cari ilmu berkaitan.

Kenalpasti apa kecenderungan korang. Maksud apa yang korang minat dan akan buat sehabis baik untuk minat-minat korang tu. Pastikan minat tu boleh digunakan untuk beranakkan duit. Kalau nak tahu, banyak agensi-agensi kerajaan yang tawarkan kursus pendek kemahiran ke kampung-kampung. Kursus pendek tu samada cuma dalam tempoh 2 hari atau berlarutan 6 bulan mengikut kesesuain kursus. Sepanjang saya berada dikampung, saya dah pun hadiri kursus-kursus seperti menjahit bantal herba, membuat keronsang daripada kain perca, menjahit jubah dan beg clutch, membuat mee kuning, membuat roti dan bahulu. Banyak juga ek. Hihi.
Yang bestnya, kursus tu semua free!
Rugi sangat kalau korang tak grab peluang belajar macam nie. Tu antara usaha kerajaan untuk bantu surirumah-surirumah cari pendapatan tambahan.


2. Dapatkan modal peralatan ( Oven, mixer, mesin jahit )

Nak mulakan apa-apa bisnes, mesti kena keluar modal. Bezanya cumalah berapa nilai modal yang kita nak keluarkan. Bagi saya, tak perlu keluarkan modal permulaan ribuan ringgit. Contohnya kalau nak buat bisnes baking yang perlukan oven dan mixer, rasanya cukup sekadar beli oven kecil dan hand mixer untuk permulaan. Oven tu dalam RM100++ dah boleh dapat. Mixer pula dalam RM60++ je. Yep. Memang tak lasak. Tapi cukup la untuk permulaan untuk memperkenalkan bisnes kita. Kumpul la duit tiap-tiap bulan untuk upgrade peralatan kita. Atau korang boleh cuba-cuba nasib untuk minta bantuan dari mana-mana agensi kerajaan yang berkaitan.
Let say, tak de langsung modal nak dikeluarkan. Apa kata korang masak la apa-apa menu special dan sedap. Jual je set lunch, set breakfast atau pun set dinner dan buat servis COD. Sekarang servis COD makanan dah jadi trend tau.
Dan jalankan semua bisnes nie dari rumah sahaja. Jangan fikir tentang nak buka kedai yang akan menyebabkan komitmen untuk membayar sewa membebankan kita.


3. Ok. Tak pandai masak, baking mahupun menjahit. Nak buat apa ye?

Jangan risau. Korang boleh je jual produk orang lain. Macam-macam produk ada dipasaran yang perlukan ejen dropship. Kita tak perlu simpan stok pun. Cuma buat iklan dan kumpul order. Ada produk kecantikan, pakaian, emas, produk kesihatan dan macam-macam lagi la.
Mana nak cari stokis?Di Facebook pun banyak korang.
Saya buat dropship Shaklee. Siapa nak try, boleh rojer saya ye.


4. Manfaatkan smartfon  untuk buat iklan.

Saya pasti hampir semua kawan-kawan saya gunakan smartfon yang ada data kan? Apa kata gunakan smartfon tu untuk buat iklan di Facebook, Grup Whatsapp, Telegram dan semua media sosial yang ada. Yang penting jangan buat-buat sombong dengan masyarakat. Kalau boleh, sila kenali semua rakan media sosial korang. Iklankan je sebarang produk yang korang jual.


5. Besarkan bisnes kecil korang.

Sampai bila nak bisnes kecil-kecilan? Nak juga merasa income besar kan?
So, besarkan la network korang. Berkawan dengan network yang boleh beri inspirasi dan boleh beri laluan pada bisnes korang. Pergi juga perkenalkan bisnes korang terutamanya bisnes IKS kepada badan-badan berkaitan. Mereka boleh beri bantuan geran modal, bantuan khidmat nasihat, bantuan pemasaran dan macam-macam bantuan lagi. Jangan malu tau.


Ok. tu je 5 cara yang mampu saya fikirkan semasa bergelar penganggur terhormat. Tapi belum mampu nak bina bisnes IKS yang gunakan kemahiran memasak mahupun menjahit. Jadi saya cuma buat bisnes dropship Shaklee yang pendapatannya mampu buat saya bernafas walau cuma bekerja dari rumah dan menanggung 4 orang anak saya. Kalau ada yang berminat nak buat dropship Shaklee, meh rojer saya ye.


----------------------------------------------------------------------------------------------
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi. 

Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia.
Pilihan COD - Chini & sekitarnya.

Hubungi saya :
Noriah Rusman
Telefon : 013-398 4050
Emel : nadhira.haqim@gmail.com

Shaklee Ada Produk Untuk Kulit Berminyak

Eh!
Kulit pun berminyak ke?

Ye betul.
Sebenarnya minyak pada kulit muka dihasilkan secara semulajadi oleh kulit kita sendiri. Minyak tu bertujuan untuk melindungi kulit kita daripada pencemaran, debu, radikal bebas dan macam-macam benda lagi daripada masuk ke liang pori. Minyak pada kulit juga membantu meremajakan sel kulit.

Tapi ada sesetengah orang, kulitnya menghasilkan minyak yang berlebihan pula. Minyak yang berlebihan nie tak bagus juga. Hasilnya, kulit muka akan menjadi kusam dan tak bermaya. Selain daripada itu, masalah jerawat dan jeragat juga akan mudah terjadi. Kulit kusam dan berjerawat secara automatik akan menyebabkan kita hilang keyakinan diri.





Kenapa kulit boleh jadi berminyak dan kusam?


1. Tabiat pemakanan

Siapa tak suka makan? Awak bukan geng saya. Hehe.

Makanan segera macam McD, KFC, Pizza. Masakan-masakan contohnya kari ayam, rendang daging, mi kari dan macam-macam lagi la. Ohmai sedapnya.
Tapi tahu tak? Yang makanan segera, makanan berlemak dan berminyak menjadi penggalak untuk kulit kita menjadi bertambah berminyak dan kusam.

2. Gaya Hidup

Gaya hidup seperti kurang bersenam, kurang berehat, abaikan rutin penjagaan wajah, kerap terdedah kepada habuk & matahari juga mempengaruhi keadaan kulit yang tak sihat.

3. Salah memilih produk kosmetik

Tak semua produk kosmetik selamat digunakan. Banyak juga produk kosmetik yang mengandungi racun berjadual. Jadi, hati-hati memilih produk kosmetik korang.

4. Kurang minum air kosong

Air kosong tu penting. Bukan je untuk dapatkan kulit cantik. Tapi untuk kesihatan keseluruhan tubuh badan kita. Air kosong boleh menyahkan racun dan menjaga kelembapan kulit. Bila kurang minum air kosong, kulit akan menjadi kering, kusam dan mudah berkedut.

5. Tak cukup tidur

Tidur yang cukup memberi ruang kepada sel kulit untuk membaiki kulit dan regenerasi sel. Jika waktu tidur tak mencukupi, proses regenerasi akan terganggu dan kulit akan menjadi kusam dan berminyak.

6. Stress

Jangan stress sangat! Tak baik untuk kulit. Kulit akan hasilkan lebih banyak minyak bila kita stress.


Korang tau tak?
Shaklee pun ada produk skincare untun kulit berminyak.
Hari nie saya nak share cerita tentang produk skincare. 
Yang pakai di kulit, bukan untuk ditelan. 😊😊😊





Untuk mereka yang ada kulit yang berminyak, saya cadangkan korang untuk cuba Set Normal to Oily Enfuselle. Ia memang dirumus khas untuk kulit yang berminyak. Set Enfuselle ini terdiri daripada :

  • Purifying Cleansing Gel - Gunakan 2 kali sehari untuk mencuci kulit muka
  • Purifying Toner Balancing - Gunakan 2 kali sehari pagi dan malam selepas mencuci muka
  • Enfuselle Balancing Moisturizer - Gunakan selepas memakai toner
  • Enfuselle Eye Treatment - Gunakan 2 kali sehari pagi dan malam


1. Purifying Cleansing Gel



Enfuselle Purifying Cleansing Gel ini bertindak dengan lembut untuk menyingkirkan kotoran pada kulit wajah, membersihkan mekap dan juga minyak yang berlebihan. Ia mengandungi bahan khas serta tambahan Vitamin E dan menjadikan kulit terasa lembut dan segar. 
Cara menggunakannya adala dengan mencalit sedikit gel ke tapak tangan. Campurkan sedikit air bersih dan gosok hingga mengeluarkan buih. Bolehlah gosok kemuka untuk mencuci kotoran.


2. Enfuselle Purifying Toner 





Enfuselle Purifying Toner bertindak sebagai penyegar dan meransang kulit untuk persediaan rawatan. Terbukti secara klinikal untuk meneutralkan kerosakan sel akibat tindakbalas kulit dengan air dari besi didalam paip air. Mempunyai PH yang seimbang untuk menyegarkan dan menghaluskan kulit dengan bantuan ekstral likoris dan witch hazel. Ia juga membantu meminimumkan kemunculan liang-liang besar pada kulit. Juga membantu mengawal minyak yang dihasilkan oleh kulit.
Enfuselle Purifying Toner digunakan selepas mencuci muka. Lapkan kulit muka dengan kering. Kemudian titiskan sedikit toner ke atas kapas muka dan sapukan diserata wajah.


3. Enfuselle Balancing Moisturizer





Enfuselle Balancing Moisturizer adalah pelembab yang terbukti secara klinikal untuk melembabkan wajah tanpa menambahkan minyak pada kulit. Ia mampu meningkatkan keanjalan kulit, mengurangkan garis-garis halus, mengurangkan kedutan dalam masa 28 hari. Ia juga membantu mengembalikan keseimbangan minyak pada kulit. 
Cara menggunakan pelembab ini adalah dengan mencalitkan sedikit pada tapak tangan dan kemudian sapukan rata ke seluruh wajah agar kulit sentiasa lembab. Ramai yang dah pun jatuh cinta dengan pelembab ini kerana strukturnya yang tidak berminyak dan tidak melekit.


4. Enfuselle Eye Treatment





Enfuselle Eye Treatment mampu meghilangkan sembab di bawah mata dengan bantuan berbagai-bagai nutrien dan botani khusus. Terbukti secara klinikal untuk mengurangkan kedutan pada kulit bawah mata, meningkatkan kekenyalan dan keanjalan kulit dan menghilangkan garis-garis halus dibawah mata dalam masa 8 minggu. Ia juga membantu menjadikan tona kulit menjadi lebih sekata dalam masa 12 minggu. Kandungan botani anti penuaan dan vitamin C memberikan faedah ketara kepada kulit disekeliling mata. Sesuai juga digunakan dibahagian leher dan bibir. Telah diakui oleh pakar aftamologi, Enfuselle Eye Treatment sesuai juga digunakan oleh pengguna kanta lekap.
Cara menggunakan Enfuselle Eye Treatment adalah dengan mencalitkan sedikit ke tapak tangan dan sapukan dengan lembut disekitar bawah mata. Buat urutan lembut juga disitu.


Penting sebenarnya untuk kita menjaga kulit wajah dengan rapi. Kulit yang bersih dan sihat akan membuatkan keyakinan kita semakin tinggi untuk berhadapan dengan orang ramai. Selain dari mengambil suplemen kulit secara makan, penjagaan dari luar juga amat penting untuk mengelakkan kulit rosak dan kusam.

Jom Layan testimoni pengguna yang berpuas hati.


Testimoni #1



Testimoni #2




Testimoni #3



Testimoni #4




Nak beli? Atau nak dapatkan konsultasi?
Whatsapp saya ye.

Nak beli secara online pun boleh.

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=359353ccb2ed0977b00c27256b30c365


----------------------------------------------------------------------------------------------
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi. 

Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia.
Pilihan COD - Chini & sekitarnya.

Hubungi saya :
Noriah Rusman
Telefon : 013-398 4050
Emel : nadhira.haqim@gmail.com

Mana Nak Cari Shaklee Di Kuantan, Pahang?


Mana nak cari Shaklee?

Mestilah kena cari Shaklee dekat saya! 
😊😊😊😊😊😊😊

Ramai orang yang keliru & tertanya-tanya kenapa produk suplemen Shaklee tak ada dijual di farmasi atau dikedai-kedai jamu kan?
Kalau ada dijual secara terbuka di farmasi atau kedai-kedai jamu, ia menyalahi etika dan peraturan Shaklee tau!
Shaklee boleh ambil tindakan menggantung keahlian mereka-mereka yang terlibat.
Kalau nak beli, mesti cari dari mana-mana pengedar yang berdaftar.




Kenapa susah sangat?
Ada sesuatu yang disorokkan ke?

Tak ada apa yang nak disorokkan. Shaklee nak pengguna suplemen dia mendapat penerangan yang betul dan tepat tentang suplemen yang nak diambil. Bukan beli secara semberono tanpa informasi yang tepat. Suplemen Shaklee dijual bukanalh untuk mengejar keuntungan semata-mata. Matlamat utama Shaklee adalah untuk memastikan penggunanya terima kebaikan dan keberkesanannya 100%. 

Biasanya, SID yang berdaftar akan kemukakan beberapa soalan penting terlebih dahulu untuk kenalpasti suplemen apa yang patut dan perlu diambil. Bukan semua jenis suplemen perlu diambil pada suatu masa. Maka disitulah pentingnya konsultasi dari SID yang berdaftar. Ini kerana kami dah pun diajar dari masa kesemasa tentang kebaikan dan keperluan setiap suplemen.





Tahu tak?

SID bukan je terdiri daripada mereka-mereka yang tak ada background nutrisi, malah ada juga dikalangan kami adalah doktor, farmacist dan nurse. Bukan tu je. Ada juga yang daripada background guru, jurutera, polis dan macam-macam lagi. Jadi, bisnes Shaklee nie bukanlah bisnes untuk orang-orang biasa je. Menariknya, kami berkongsi maklumat bersama-sama tanpa mengira background masing. SID Shaklee juga dilatih didalam kelas nutrisi oleh pakar-pakar nutrisi Shaklee sendiri, selain daripada pembacaan dari pelbagai bahan.

Kenapa kena cari Shaklee daripada saya?





1. Sebab saya akan berikan konsultasi yang terbaik untuk korang. Saya akan berikan cadangan terbaik mengikut keperluan dan bajet korang.

2. Saya boleh beri penerangan lengkap satu persatu untuk setiap keperluan vitamin korang.

3. Saya boleh arrange untuk COD atau penghantaran menggunakan pos.

4. Saya disokong oleh satu kumpulan sokongan yang berkongsi berbagai-bagai informasi tentang suplemen dan bisnes.

Biar saya tolong korang.

Whatsapp saya ye.

----------------------------------------------------------------------------------------------
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi. 

Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia.
Pilihan COD - Chini & sekitarnya.

Hubungi saya :
Noriah Rusman
Telefon : 013-398 4050
Emel : nadhira.haqim@gmail.com

Mana Nak Cari Bisnes Modal kecil?

Minat nak berbisnes?
Atau pun nak cari pendapatan tambahan untuk bantu keluarga?
Nak berbisnes tapi ada kekangan modal?
Ada ke bisnes yang boleh pakai modal kecil je?




Mesti la ada.
Saya syorkan korang bermula dengan Shaklee je. Ada ramai bukti orang yang mulakan bisnes dengan Shaklee dengan hanya bermodalkan RM68.80 je, kemudian boleh jana hingga 3-4-5 angka gaji tau! 

Macam susah nak percaya kan?
Tapi itu la hakikatnya. Bukti pun dah banyak. Cuma 3-4-5 angka gaji tu bukanlah diperolehi dengan hanya goyang kaki atau petik jari. Semua daya dan usaha penuh diletakkan untuk dapatkan hasil yang macam tu. Ada keringat dan air mata yang tertumpah, ada banyak pengorbanan yang disumbangkan disepanjang perjalanan untuk jana 3-4-5 angka gaji tu. 

Saya tak percaya dengan bisnes yang dikatakan gunakan modal kecil, cuma goyang kaki dan tunggu pendapatan beribuan masuk dalam akaun kecuali kerja seorang tukang jahit. Kalau tak digoyang dengan kaki, mesin jahit pun tak jalan.
Itu pun, dah ramai tukang jahit tak goyang kaki tau!
Sebab kebanyakan mesin jahit dah pakai motor elektrik!




Kenapa modal cuma RMM68.90?

Modal RM68.90 tu adalah yuran untuk mendaftar keahlian Shaklee. Once dah dapat ID Shaklee, korang dah boleh mulakan bisnes kecil korang cuma dari skrin handfon tau!
Konsep asas perniagaan Shaklee sama macam bisnes dropship. Tak perlu modal ribuan ringgit untuk simpan stok bawah katil. 

1. Tak perlu modal untuk simpan stok

Serius! Untuk permulaan, korang tak perlu pun simpan stok. Kalau ada bajet lebih, korang cuma perlu beli mana-mana vitamin yang korang sendiri nak makan. Bila dah makan dan rasai kebaikan vitamin, barulah ada feel nak bercerita dekat kawan-kawan kan?
Bila dah ada sharing tentang kelebihan tu, mesti ada mana-mana kawan-kawan yang berminat nak try. Konsep bisnes Shaklee sama je macam bisnes dropship. Bila ada orang order, minta dia masukkan payment kedalam akaun. Payment adalah termasuk dengan kos pos ye. Kemudian, boleh la korang buat order dekat website www.shaklee2u.com.my dan vitamin akan dihantar terus ke pintu rumah pelanggan korang. So, rasa-rasanya ada tak modal korang yang keluar?

2. Tak perlu sewa kedai

Kenapa nak sewa kedai kalau korang boleh buat bisnes cuma dari rumah? Kenapa nak sewa kedai kalau tak payah simpan stok banyak-banyak pun?
Average harga sewa kedai sekarang dah pun cecah ribuan ringgit untuk sebulan. Tak ke jimat kalau korang cuma run bisnes Shaklee cuma dari rumah?

3. Tak perlu sewa iklan ( billboard, iklan akhbar, tv mahupun radio )

Semua tu tak perlu dibuat. Billboard dah pun dibuat oleh pihak Shaklee sendiri. Kita cuma perlu buat promosi dan sharing dimedia sosial yang kebanyakannya adalah free aje. Yang penting, mesti ada smartfon yang tak kisah pun berapa harganya atau ada laptop ( optional, kalau tak ada pun tak jadi masalah untuk permulaan ). Dan penting juga smartfon korang tu dilengkapi kemudahan plan data. Saya pasti semua orang punyai smartfon yang dilengkapi dengan plan data kan? Jadi gunakan kemudahan tu untuk jana pendapatan. Data memang kena topup tiap-tiap bulan juga.

Apa lagi ye?
Tu antara tip awal untuk mulakan bisnes murah. Kalau korang buat dengan bersungguh-sungguh, secara automatik korang akan upgrade bisnes mengikut perkembangan pendapatan korang.

Betul tak?

Nak join bisnes Shaklee dengan grup saya?
Jangan lupa whatsapp saya ye.

----------------------------------------------------------------------------------------------
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi. 

Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia.
Pilihan COD - Chini & sekitarnya.

Hubungi saya :
Noriah Rusman
Telefon : 013-398 4050
Emel : nadhira.haqim@gmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...